Veckobrev v. 37

Hej!

Lite frågor från föräldramötet. 3:1’s musiklärare heter Hanna Nylin. Det är Eva-Lotta Andersson som har textilslöjd och Sven Berglund som har träslöjden just nu, men vi söker en ny träslöjdslärare.

Veckan har gått jättefort, som vanligt. Utvecklingssamtalen är igång och ni som inte bokat tid ännu, hör av er om ingen tid passar eller gå in på länken i blogginlägget om utvecklingssamtal.

Engelska glosor
Eleverna har fått engelska meningar att träna på till nästa torsdag. Det är en frivillig läxa som jag endast kommer att ge chans att visa att man gjort muntligt och i stor grupp. Vi börjar så här så får vi se om vi senare kommer ha obligatoriska läxor. Vi jobbar just nu med  en berättelse som heter ”The Den”, fråga gärna eleverna vad det betyder. Nästa vecka jobbar vi med Wild animals.

Matte
Vi har jobbat hela denna veckan med klockan, analog och digital tid. Därför kom lite av förra veckans läxa om talsorter lite ur fas med vad vi gjort i skolan. Vi börjar med talsorter på måndag och därför blir det ännu mer sådant på nompläxan.

Jag har också lagt in IUP-uppdrag på nomp. De är frivilliga. De kan ändras då jag ser att någon uppnått målet eller i samband med utvecklingssamtalen. Det kan vara så att man är klar med en uppgift i skolan och då kan jag säga ”Jobba med ditt IUP-uppdrag”, men det är inte en extra läxa man måste jobba med varje vecka hemma. Den behöver heller inte vara klar till julafton, så klart… Har ni frågor så hör av er.

Svenska
Vi har jobbat med att beskriva Einar Tvär, att sammanfatta ett kapitel i Detektivbyrån, sammansatta/särskrivna ord och läst högt tillsammans. Vi kommer starta skrivuppgiften ”Den magiska dörren” nästa vecka.

I No och So har vi fotograferat träd men också pratat om klassens regler och haft samarbetsövningar. Vi har haft kamratsamtal och jag har pratat mycket om varför det är viktigt med en bra klassrumsmiljö där det är hyfsat tyst och man fokuserar på lektionen. Det är mycket bättre, jag märker förändringar till det bättre nästan varje dag.

 

 

Vi har också börjat med dagens stjärna. Eleverna har efterfrågat någon typ av belöningssystem tidigare men jag har inte velat då det finns risk att de som ev inte sköter sig får tråkiga kommentarer då belöning uteblir. Nu drar jag EN elev varje morgon som jag tittar extra på, det är alltså BARA jag som vet vem det är. Om den eleven följer skolans och klassens regler får klassen en stjärna, och jag kan säga vem det är. Om eleven inte följt skolan och klassens regler får klassen ingen stjärna och jag säger endast det, tyvärr blir det ingen stjärna idag. UTAN att säga vem det var. Hittills har klassen fått 3 stjärnor. När de fått 20 stjärnor får de en belöning. Belöningen är en lektion då de tillsammans får bestämma vad de vill göra (inom rimliga gränser).
Eleverna har röstat om vi ska testa detta och nästan alla ville det, och vi utvärderar det nästa klassråd. (Vi har klassråd varannan vecka.)

Simtest
Den 28 september åker alla elever i år 3 till Håstens simhall för att göra simtest. Vi åker redan på morgonen kl. 9 och är inte tillbaks förrän skolan slutar, vid 14.40.

Vi har med lunch från köket men det är ok att ta med sig en frukt, enkel fika. OBS! Ej godis. Alla elever ska ha med sig badkläder, handduk och vattenflaska. Vill man ha med mer dricka är det också okej, men inte kolsyrad läsk. Det finns ju också tillfälle att fylla på sin vattenflaska i simhallen innan vi går därifrån.

Efter simtestet och bad i simhallen kommer vi att testa på Håstens discgolfbana. Därför är det viktigt med kläder efter väder, det kan ju hända att det blir höst till dess 🙂

Att tänka på till nästa vecka:
Måndag
Tisdag – Idrott, kom ombytt om du vill.
Onsdag
TorsdagStudiedag, eleverna är lediga
Fredag – Idrott, kom ihåg idrottskläder, skor och handduk.

Härlig helg önskar Ulrika och 3:1

En reaktion på “Veckobrev v. 37

  1. Vilken jättebra idé med ”Dagens stjärna”!
    Det är verkligen roligt att läsa om vad som händer i klassen. Tack för att du tar dig tid att ge oss föräldrar den inblicken.
    Ha en fin vecka önskar Signes mamma Alexandra

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *