Veckobrev v. 23

Hej!

Näst sista veckobrevet från klass 3:1. Det känns lite vemodigt måste jag erkänna.

Denna korta vecka har vi lärt oss dansstegen till Ankarsången. 4 elever i klassen fick först lära sig stegen av Felicia i år 5, sedan lärde de eleverna de yngre. På skolavslutningen dansar alla till Ankarsången!

Vi har gjort klart bilduppgifter. Nu finns Van Gogh, Picasso, Munch och Andy Warhol i elevernas bildmappar. Vi fick elektricitetexperimenten att fungera 🙂 Vi har så smått börjat städa undan och plocka ihop. Vi har repeterat verb och adjektiv, jobbat med förkortningar och sedan har eleverna fått jobba med vad de vill i svenska och matteböckerna. I engelskan har vi pratat om ord som hör till tema ”house”, tränat på dialoger och uttal.

Det saknas fortfarande en bok, Rött hjärta blå fjäril. Var snälla och leta hemma om ni inte är HELT SÄKRA på att ni lämnat in den!

Igår var Petra Yngström och Helen Webster i klassen och presenterade sig. De kommer att vara klasslärare, mentorer för klass 4:1 och ha de flesta ämnena i den klassen. 4:2’s klasslärare, mentorer kommer och presenterar sig på måndag.

Idag har vi haft en härlig förmiddag i Läjet då vi har gått runt och tittat på spår från stenåldern, bronsåldern och istiden. Vi åt lurkakor och eleverna lekte en stund tillsammans.

Extrainformation inför skolavslutningen:

De föräldrar som tänker delta på avslutningen behöver dels tänka på att det är svårt att parkera i skolområdet och att man måste vara på plats innan eleverna sätter sig dvs innan klockan 8.00. Alla sittplatser är bokade för eleverna och föräldrar hänvisas till trappan och övre plan. Skolan måste utrymmas mellan varje avslutning.

Att tänka på till nästa vecka:
Måndag – 4:2’s nya lärare kommer och presenterar sig.

TisdagIdrott.  Tag med stor väska, kasse, kassar för att kunna ta med böcker och annat hem!!!

Onsdag – Sista biblioteksbesöket för detta läsår. Kom ihåg böcker ni har hemma.

TorsdagKagabäcksdagen. Man får ta med sig fika/enkel lunch. Vi får korv med bröd från skolan. Alla behöver en flaska med vatten/dryck. Kläder efter väder! (Vill ni att ert barn ska få gå direkt hem från Kagabäcken krävs att ni föräldrar meddelat det.)

FredagSkolavslutning. Vi ses som vanligt i klassrummet kl. 8.00. Avslutningen i stora entrén börjar 8.15 och efteråt samlas vi i klassrummet. Eleverna slutar 9.30. Mer info i tidigare veckobrev. Se info ovan från rektorerna.

Ha en härlig helg!

Önskar Ulrika och klass 3:1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *