Veckobrev v. 22

Hej alla föräldrar och elever!

En hel vecka i skolan går fort när man har kul!

Denna vecka har vi haft fullt upp. Tyvärr gick inte elektricitetsexperimentet så bra, men vi har pratat om och sett film om elektrisk ström och statisk elektricitet. Vi har också jobbat lite i matteboken och sett klart på Morfis kod. I svenskan har eleverna skrivit brev till förskoleklasselever med lite råd inför att börja i klass 1, spännande läsning 🙂

Vi har läst och jobbat med sista kapitlet i engelskaboken. Det handlade om ”The secret room”. Ett rum som ingen visste om men hade en speciell hemlighet…

Vi har också lärt oss lite om Andy Warhol och pop art. Eleverna har tagit en selfie i pop art-stil. Många ville ha sina bilder digitalt, via e-post, så jag kommer mejla fotona till alla elevers föräldrar så får ni göra vad ni vill med dem. Eleverna har ett på en tavla här i skolan, som de får ta med sig hem sista veckan. Vi har också läst texter som våra fadderbarn i år 1 skrivit, och gett dem 2 stjärnor och en önskan. Det var en bra lektion då vi blev mycket imponerade av 1:ornas skrivförmåga.

I tisdags cyklade vi till Varbergs fästning. Vi gjorde stopp vid Kurortshotellets kyrkogård och vid en grotta utmed strandpromenaden. Väl inne vid fästningen åt vi lunch och sedan var det dags att se museets utställningar. Mest lockade nog Bockstensmannen, Nakenbad i Halland och lekrummet där man fick rita och klä ut sig. Vi avslutade dagen med en guidad visning där vi fick lära oss mycket om fästningens historia. Vi hade en lärorik och härlig dag tillsammans. Speciellt tack till er föräldrar som var med på utflykten, ni är alltid välkomna men sådana här tillfällen känns det extra bra att vara fler vuxna.

Rött hjärta blå fjäril
DE som inte har lämnat tillbaks Rött hjärta blå fjäril måste göra det snarast. Jag har lånat in dem från olika bibliotek och tre böcker är nu försenade. Så kom ihåg att leta efter den och lämna tillbaks den om ni inte är säkra på att ni redan gjort det.

jDet är viktigt att hålla igång läsningen under sommaren.
Därför har jag har visat eleverna en sida som heter jagharläst.se. Där kan de gå in när de läst en bok, en tidning eller någonting annat. De får skriva kort om vad de har läst och skicka in. Då får jag ett mejl och kan se vad eleverna läst och vad de tyckte. Jag har, för att uppmuntra eleverna, sagt att om de skickar in vad de läst kommer de få en hälsning från mig tillbaks, via e-post eller i brevlådan. Detta är så klart frivilligt, men en uppmuntran från mig att fortsätta läsa under sommaren.

Mer information till er föräldrar om jagharläst finns på länken nedan.
https://www.jagharläst.se/for-foraldrar

Att tänka på till nästa vecka:
Måndag – LOV
Tisdag – LOV
Onsdag – Tag med Rött hjärta blå fjäril om du inte har lämnat den.
Torsdag – Idrott, kom ihåg uteidrottskläder, handduk och skor.
Fredag – Utelektion på förmiddagen. Kläder efter väder.

Trevlig helg önskar Ulrika och klass 3:1!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *