Veckobrev v. 19

Hej!

Denna vecka har gått jättefort. Vi jobbar vidare med skolämnen samtidigt som sommarlovet närmar sig med stora steg.

I matten repeterar vi multiplikationstabellerna och tränar på vår egen nivå i skolan. Flera elever har efterfrågat länken till multiplikationssångerna och här är de!

http://www.kunskapshubben.se/category/amnen/matematik/matematik-musik/

Vi har skrivit (haiku) dikter i svenskan som vi har läst upp för klassen. Vi har också lyssnat på Nidstången. Nu är det spännande må ni tro!

I engelskan har vi haft ”läxförhör” på glosorna vi haft i läxa och sett på The grammar company. Denna vecka handlade det om possessiva pronomen, my-mine och your-yours.

På SO’n har vi jobbat med och lärt oss om Bockstensmannen. Vi har också läst om och sett en kort film om Skrivareklippan och sett på en film om tiden då Varbergs fästning var fängelse.

Vi har också ritat våra egna Van Gogh bilder och tränat på att göra alla färger av våra grundfärger.

Idag hade vi en Eurovisioneftermiddag tillsammans med 2:3. I grupper lyssnade vi på bidragen, åt snacks och drack bubbel och röstade på våra favoritbidrag. Det var en kul stund!

Idrottsdag Vallen.

Den 23/5 åker elever och lärare i F-3 till Vallen för att ha en idrottsdag. Bussen går vid 8.30 till Vallen och hem igen kl. 13.00. Eleverna slutar som vanligt 13.50.

Ni fick en lapp om 3:ornas utflykt till Varbergs fästning den 30 maj. Det fanns flera ”fel” på den. Om ni lämnar tillbaks en del av lappen, tänk på att klippa ovanför där ni svarat på frågan om ert barn får cykla med till Varbergs fästning. Sedan är det fel datum då eleverna får ”kompensation” för att utflyktsdagen blir längre än en vanlig tisdag. Dagen efter utflykten, onsdagen den 31 maj, blir därför en kort dag för eleverna och de slutar 13.50.

Läxor
Under läsåret har vi haft läxor nästan varje vecka. Era barn och ni har tagit stort ansvar för att tillsammans med det vi gör i skolan stödja ert barns kunskapsutveckling. Nu är det dags att vila och ha en paus från läxor. De sista veckorna i skolan väljer jag därför att inte ge läxor. Då jag berättade detta för eleverna idag var det flera som vill ha engelskaglosorna till det sista kapitlet i läxa, så då blir det en frivillig engelskaläxa.

Jag önskar så klart att ni fortsätter stötta ert barn i deras läsning, uppmuntra till olika typer av läsning och prata om texterna ni läser.

Ta också tillfällen i akt att t ex rabbla tabeller tillsammans, sjung multiplikationssångerna, spela ett multispel osv. Behöver ni tips så fråga mig.

Att tänka på till v. 20
Måndag
Tisdag – Idrott, utomhus.
Onsdag – Bibliotek, kom ihåg biblioteksböcker du har hemma.
Torsdag – Idrott, engelskaläxa.
Fredag

Ha en härlig helg!

Hälsningar Ulrika och klass 3:1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *