Veckobrev v. 18

Hej alla föräldrar.

Nu är det inte många dagar kvar i år 3. Eleverna jobbar på bra i skolan. Många är lite tröttare än vanligt och kan behöva en frukt under förmiddagen för att orka. Många är ofta hungriga efter 10-rasten.

Denna vecka har vi nästan läst klart Den magiska dörren för fadderbarnen. De flesta elever har fått ta med sig böckerna hem. Läs dem gärna tillsammans och titta också i böckerna de skrev i år 1. Se utvecklingen tillsammans och var nyfikna på ert barns berättelser, fråga mer och uppmuntra. Det betyder mycket!

Vi har också haft besök av kulturskolan och gjort vimplar på temat magi tillsammans. De ska användas på en festival i slutet av månaden, Rosenfredsfestivalen. Där visar kulturskolan upp sitt arbete på olika sätt.

Vi har läst berättelsen ”An important case” i engelskan, sjungit och busat lite. Kanske har ni också drabbats av engelskabuset hemma?

På bilden och svenskan har vi pratat om en känd konstnär, Vincent van Gogh. Vi kommer ha mikrolektioner, Grey of the Day, om olika konstnärer, lära oss korta fakta och sedan prova på att måla som konstnärerna på bildlektionerna som är kvar till sommaren. Vi har också fortsatt skriva dikter, denna vecka bokstavsdikter, och lyssnat flera kapitel på Pax, Nidstången, en spännande fantasybok som handlar om Alrik och Viggo och Mariefred.

Eleverna har tjänat ihop 20 stjärnor, så nu får de planera en ”egen” lektion på klassrådet på måndag.

Nompläxan till v. 19 är multiplikation. Det är olika uppgifter, man gör så många man orkar. Vissa behöver inte göra lätta hörnet och tränar mer på alla tabeller, medans andra tränar mer på de lätta övningarna. Det innebär att man inte måste göra ”hela” uppdraget, jag kollar så man tränat och med vilka övningar.

Att tänka på till v. 19
Måndag
Tisdag – Uteidrott.
Onsdag – Bibliotek för de som behöver.
Torsdag – Uteidrott, läsläxa och engelskaläxa, An important case.
Fredag – Matteläxa nomp.

Ha en trevlig helg.

Hälsningar Ulrika och 3:1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *