Veckobrev v. 17

Hej alla föräldrar.

Denna vecka kommer ett sent veckobrev.

Förra veckan var intensiv. Eleverna gjorde bl a nationella prov, skrev dikter, plockade skräp, läste för fadderbarnen och så avslutade vi veckan med hattparad. Eftersom vädret inte var det bästa sjöng vi vårsångerna i stora entrén/trappen.

Som ni säkert hört plockade vi sopor. Det var jag som sett hur skräpigt det är utmed Trålvägen där jag kör varje morgon och frågade eleverna om de ville plocka skräp även där. Det ville de och vi gick dit. Syftet var att plocka skräp där det tydligt syns skillnad och eleverna uttryckte också att de kände att de gjort nytta. Jag trodde vi skulle få ihop kanske 4 säckar men det blev betydligt mer. Det var kanske också fel att vi plockade där då jag nu insett att det området mer eller mindre används för någons/någras ”privata sopor”. Jag kommer göra ett försök till att kontakta fastighetsägarna för att påtala ”problemet”, samt använda hsr.se-appen för att anmäla nedskräpningen.

Vi har också läst våra ”Den magiska dörren” för fadderbarnen. Innan vi gjorde det delade jag ut böcker eleverna gjorde i år 1 som jag fått från Johanna E. Det var väldigt roligt att se elevernas reaktioner och nästan alla ville att jag läste upp deras ”år 1-bok” högt. De såg också tydligt sin skrivutveckling de senaste åren. Alla hann inte läsa färdigt sina böcker, så vi har planerat in en fadderträff även denna vecka.

Information från Emma H.

Nu är våren här och det är dags att förlägga idrottsundervisningen utomhus. Enligt läroplanen ska undervisning bedrivas i olika miljöer. Från och med vecka 18 räknar vi med att vara utomhus på idrotten fram till sommarlovet. Packa med långbyxor och långärmat. Det är bra mot kylan, men också mot fästingar och mygg om vi är i skogen. Tänk på att det kan vara kallt, speciellt på morgonen. Keps mot solen är också bra.

Mvh Emma

Att tänka på till v. 18
Måndag – Lovdag.
Tisdag – Idrott, uteidrott.
Onsdag – Bibliotek, kom ihåg böcker du har hemma.
Torsdag – Idrott, uteidrott. Läsläxa.
Fredag – INGEN matteläxa.

Hälsningar Ulrika och klass 3:1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *