Veckobrev v. 14

Hej!

Nu är det påsklov!

Veckan har varit full av aktiviteter. Vi har gjort Äggfarkoster tillsammans med 3:2 och 3:3. Det var en planeringslektion, en byggalektion och en ”testa farkosten”-lektion. Bildspel kan ni se idag, kanske kommer en film sedan. Elevernas utvärderingar visar att de tyckte det var roligt och att en bra sak var att man lär känna de andra 3:orna. ”Nu hälsar jag oftare på de andra treorna när jag ser dem” sa en elev.

Vi har också gått en påskpromenad tillsammans med fadderbarnen. Det var påskfrågor och sedan skulle vi räkna ägg längs slingan. Vi hade en extra vuxen på förmiddagen den dagen, min dotter Polly var här och hälsade på.

Idag fredag har vi tränat på att orientera oss med hjälp av en karta i klassrummet. Det letades bokstäver och ledtrådar. Alla 3:or besökte de andra 3:ornas klassrum.

I matten har vi fortsatt med repetitionskapitlet och i svenskan har vi repeterat vokalerna, samt tränat på substantiv och en/ett, flera. I engelskan har vi läst ”The Scarf” och tittat på ”The grammar Company”, grammatikbolaget fast på engelska.

Nu är det 12 härliga lediga vårdagar innan skolan börjar igen. Det är inga läxor till v. 16, men om man läser och vill skriva upp det, så får man skriva det i läsloggen om man vill.

Att tänka på till v. 16
Måndag – Annandag påsk, lovdag.
Tisdag – Studiedag.
Onsdag – Studiedag.
Torsdag – Skola igen och idrott.
Fredag – Städdag i närområdet tillsammans med fadderbarnen.

Glad påsk önskar Ulrika och 3:1.

En reaktion på “Veckobrev v. 14

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *