Veckobrev v. 13

Hej alla föräldrar.

Era barn jobbar på bra i skolan. Jag påminner ofta om att inte prata rakt ut eller prata med grannen, men vi har också riktigt bra lektioner då alla är fokuserade och jobbar med uppgifterna.

Denna vecka har vi fortsatt jobba med majblomman, vi gjorde en grej of the day och eleverna designade också sin egen majblomma. Vi chattade med en person på majblomman.se. Vi fick reda på att majblomma heter det, för att då de började säljas var det meningen att de skulle bäras i maj månad. Om man fortfarande vill sälja majblommor är det viktigt att ta med talongen ifylld så fort som möjligt!

Vi har också avslutat kapitlet om väder i engelskan, pratat om I like, You like och He, She, It likes. Nästa vecka börjar vi med kapitel 8 – Party time! I so’n har vi jobbat mycket med kartboken och lärt oss mer om världsdelarna. Man har också fått träna på vart de olika världshaven ligger och vad de heter. Vi har gjort en kahoot där vi repeterade vad vi jobbat med i veckan.

I svenskan har vi läst klart uppföljaren till Släpp taget Jonte. Alla tyckte det var spännande att få höra hur Jontes äventyr fortsätter. Nu läser vi en bok om ”prinsessan Viktoria” som handlar om olikheter/funktionshinder.

Snart är 3:1’s film om Rymdens ABC klar. Eleverna har filmat då de läser sina korta faktatexter om rymdord på många utav alfabetets bokstäver. Vi lyssnar också på Kalle och Chokladfabriken då vi får en stund över. Matematiken har handlat mycket om repetition, förutom i går torsdag då vi gjorde Kängurutävlingen.

Idag fredag gick brandlarmet och vi fick träna på att utrymma skolan igen. Det gjorde vi också förra veckan, men då hade vi en planerad övning. Idag blev några elever lite skärrade. De skötte sig mycket bra och ansvarsfullt. Larmet berodde på ett misstag, några äldre elever hade busat/lekt med varandra och råkat komma åt brandlarmsknappen.

Läsläxa
Jag vill påminna om att det är viktigt att man läser vid minst 4 tillfällen varje vecka. Det är för att (förhoppningsvis) skapa en vana och upptäcka glädjen, spänningen och lusten att läsa.

Nomp
Veckans nompläxa är att fylla en nompixburk (igen). Denna gång kommer burken att räcka. Eleverna har ett uppdrag, en uppgift med lästal (som också räknas in i nompixburken), sen får de jobba med att fylla burken till minst 1000 nompix. Förra gången blev det 1800 nompix!!!

Att tänka på till v. 14

Måndag
TisdagIdrott.
Onsdag – Vi går en påskpromenad, tänk på varma kläder vid kallt väder.
TorsdagIdrott och läsläxa.
FredagMatteläxa.

Skön helg!

Ulrika och klass 3:1

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *