Veckobrev v. 12

Hej alla föräldrar!

Nu har ännu en vecka gått. Vi har fortsatt med nationella prov både i svenska och matematik. I matematiken har eleverna gjort en muntlig gruppuppgift. I svenska en läsförståelse av en faktatext och så har de skrivit en egen faktatext. De är mycket duktiga och jobbar på intensivt.

Vi har pratat om kartan, jordgloben och världsdelarna på so’n. Vi har också tittat i atlasen, letat upp orter som Ulrika och Madison och sett hur man kan hitta mycket olika information i en atlas/kartor.

I måndags samlades alla elever i F-3 på kullarna och släppte ut vårskriket. Det verkar ha gjort susen, idag är det ju riktigt skönt ute. I tisdags hade vi besök av Lovas mamma Eva som berättade om hur barn blir till vi fick se en film om hur barn utvecklas i magen. Det var många frågor som ni säkert förstår.

På matematiklektionerna fortsätter vi med repetition, denna vecka har vi repeterat geometriska figurer, omkrets och area. Vi har också jobbat med vokaler och ordklasserna substantiv, adjektiv och verb i Språkskrinet. På tisdagslektionen då Dennis är med skriver eleverna faktatexter om rymden, ritar en bild till och spelar in en filmsnutt som vi kommer sätta ihop till 3:1’s Rymdens ABC. Vi har också hunnit med klassråd, kamratsamtal, leka Mäster och högläsning i Jonte.

Tyvärr var både trä- och syslöjdsläraren sjuka i måndags så vi hade en extra mattelektion i helklass. Vi får hoppas att de är friska till nästa vecka.

Majblommor
I år får eleverna i år 3 för första gången vara med och sälja majblommor. De har fått ett informationsbrev med sig hem idag. Vi har pratat om att sälja majblommor och sett två informationsfilmer. Nästa vecka gör vi en grej of the day av majblomman, ser en informationsfilm till och försöker svara på de sista frågorna.

Det är bra om eleverna har med sig lappen tillbaks till skolan senast den 31 mars, så de kan få med sig majblommorna hem senast till säljstart den 6 april.

 

Ytterligare information finns på majblomman.se.

Läsläxan
Vad roligt att så många gillade ”Rött hjärta blå fjäril”!!! Hittills har bara en tyckt att det är lite väl mycket känslor i boken. När man läst ut boken får man välja läsläxabok själv, så då kan man ju välja en bok med an annan typ av känslor 😉

Att tänka på till v. 13
Måndag
Tisdag – Idrott
Onsdag – Bibliotek
Torsdag – Idrott och läsläxa
Fredag – Matteläxa

Ha en riktigt skön helg!!!

Hälsar Ulrika och klass 3:1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *