Veckobrev v. 11

Hej!

Denna vecka har vi verkligen jobbat intensivt. Eleverna jobbar mycket bra, är motiverade och engagerade. Prata med dem och beröm dem hemma också, jag gör det i skolan 🙂

Kulturskolan
Vi var på kulturskolan i onsdags och fick se en föreställning där Team Mystic, Team Instinct och Team Valor hjälpte till att hitta försvunna lärare… Mycket Pokemon, mycket roligt 🙂

Kulturskolan, Spark, Candela och Blanche – ledare för teamen som jagar Pokemons.

Som ni säkert hört har vi startat med nationella proven. Idag har alla gjort gruppuppgiften, sedan har vi gjort läsförståelsen och berättande texten denna veckan. Elevernas upplevelse är att det är kul, och de vill gärna göra fler prov, vilket är jätteroligt.

Läsläxan
Nu har jag fått tag i 16 böcker av 20, hoppas fixa de sista 4 i helgen. Läsläxan resten av terminen är att man ska läsa vid minst 4 tillfällen (dagar) varje vecka. Varje gång ska man läsa minst 15 min men gärna längre. Eleverna kommer få en läslogg att fylla i där även ni föräldrar ska signera att eleverna har läst. Läsloggen lämnas in på torsdagar och man får med den tillbaks hem samma dag. Det gör att man har ytterligare en veckodag på sig att göra läxan.

När eleverna läst ut denna bok, Rött hjärta, blå fjäril, kommer eleverna att få låna böcker på biblioteket eller välja en bok de har hemma att ha läsläxa i.

Syftet är att eleverna ska få läslust och bli bokslukare, så det är viktigt att de har skönlitterära (berättande kapitelböcker, inte faktaböcker eller serietidningar/pocket) böcker de tycker om att läsa. Jag kommer ge boktips till klassen och till enskilda elever vid behov.

När man läst ut en bok ska man på något sätt redovisa den för klassen eller mig. Det är alltså inte tillåtet att byta bok mitt i, eller bara läsa en del av en bok.

Vid enstaka tillfällen kommer eleverna att få någon skrivuppgift. Vi kommer att ha boksamtal i skolan om det eleverna har läst. Har ni frågor om läsläxan så kontakta mig.

Rocka sockorna
På tisdag är det Rocka sockorna-dagen. Då får man (och annars också såklart) gärna ta på sig olika sockor.

Nomp
På nomp-läxan i veckan blev det svårare än tänkt. Jag hade glömt att kryssa i rutan för ”visa som uppställning”. Syftet var att träna på uppställning för det har vi jobbat med i skolan, så det blev fel från mig. Jag har gått in och ändrat i uppdraget nu, men vet att många redan tragglat sig igenom uppgifterna. Tack för ert tålamod och er förståelse för att alla gör fel ibland. Säg gärna till tidigare nästa gång så jag kan fixa till det.

Att tänka på till v. 12
Måndag
Tisdag – Idrott.
Onsdag
Torsdag – Idrott och läsläxa. Eleverna lämnar in läsloggen. Engelskaläxa ord v. 13.
Fredag – Matteläxa.

Ha en härlig helg!

Hälsningar Ulrika och klass 3:1

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *